De weergoden zijn ons tijdens deze paasvakantie nog niet echt gunstig gezind geweest. En zeker voor wie een weekje aan de kust geboekt had, waren de kou en de regen echte spelbrekers. Gelukkig valt er ook binnen heel wat te beleven! Zo is er nog tot 9 juni het Internationaal Fotofestival van Knokke-Heist. Met dit jaar de uitreiking van de 1ste PIXSEA AWARD. Een aanrader voor wie even de drukte van het strand en de dijk achter zich wil laten en zijn ogen de kost wil geven aan fraaie beelden!

IMG_0016

Met de PixSea Award wil Knokke-Heist zich op het voorplan van de internationale fotografiewereld plaatsen. Deze tweejaarlijkse prijs heeft tot doel de artistieke creatie te stimuleren, professionele fotografen te ondersteunen en een bijdrage te leveren aan het debat over hedendaagse fotografie.

Uit de longlist van meer de 35 genomineerden selecteerde de jury zeven toptalenten die onze manier van kijken veranderen, belangrijke onderwerpen aankaarten of het medium zelf vernieuwen.

En de winnaar is…
De genomineerden zijn Noémie Goudal (FR), Olivier Cornil (B), Andrea Geyer (D), Annette Kelm (D), Anouk Kruithof (NL), Benjamin Girette (FR) en Clare Strand (UK). Hun werken kunnen nog tot 9 juni bewonderd worden in het Cultuurcentrum Scharpoord. De naam van de winnaar wordt bekendgemaakt op 23 mei tijdens de officiële prijsuitreiking waar ook het kruim van de professionele foto- en kunstwereld aanwezig zal zijn.

Lokale fotokringen
Ook de lokale fotokringen Diagonaal en KFFKH (Koninklijke Foto- en Filmclubs Knokke-Heist) kregen een vooraanstaand plekje op het fotofestival. Nog tot zondag 5 mei kun je op de benedenverdieping enkele fotografische pareltjes van hun leden ontdekken.

World Press Photo ‘13
Traditioneel is ook de World Press Photo, de grootste en meest prestigieuze wedstrijd voor professionele persfotografie ter wereld, aanwezig op het fotofestival. De winnende foto’s worden samengebracht in een reizende tentoonstelling die in meer dan honderd steden over de hele wereld te zien is. De tentoonstelling is vanaf 9 mei in première voor België te zien in het Cultuurcentrum Scharpoord.

Praktisch
Internationaal Fotofestival Knokke-Heist – cc Scharpoord, Meerlaan 32, Knokke-Heist
Nog tot 9 juni 2013 – Alle dagen open van 10u tot 19u.
Gratis toegang!