Pasen betekent lente! En hoewel het ons niet snel genoeg gaat, komt de natuur stukje bij beetje weer in beweging. Bloemen komen in bloei, lammetjes dartelen in de wei en pasgeboren kuikentjes sjokken achter hun moeder aan. Allemaal leuke momenten om vast te leggen. De lente is een feestje om te fotograferen! En daarmee de Paasdagen ook. 🙂 Lees onze tips om die gezellige Paassfeer te fotograferen.

Leg de paassfeer vast

Fotografeer prachtig versierde eieren en mooie bloemen van dichtbij. Gebruik een zo klein mogelijk diafragma, tenminste f/8 of meer, om zoveel mogelijk scherptediepte te verkrijgen. Wel is het leuk om wat van de omgeving mee te nemen voor de sfeer. Omdat een klein diafragma het risico op bewegingsonscherpte vergroot is het ook handig om een statief of bonenzak te gebruiken. Lees meer tips voor macrofotografie.

Ga je lekker de natuur in? Let voor indrukwekkende landschapsfoto’s op dat je de horizon recht houdt. Zet de horizon bovendien nooit precies in het midden: benadruk de lucht Ăłf de grond. En is het je wel eens opgevallen dat mooie landschapsfoto’s vaak bestaan uit drie onderdelen, namelijk een voorgrond (bijv. gras), een middenstuk (bijv. een meer) en een achtergrond (bijv. heuvels)? Zo krijgen je foto’s meer diepte en daarmee worden ze gelijk een stuk interessanter. Lees meer tips voor landschapsfoto’s.

Met Pasen maak je de leukste foto’s van elkaar. Denk hierbij aan een mooie compositie. Zet je zoontje of vriendin niet exact in het midden, maar maak in plaats daarvan gebruik van de regel van derden. Focus verder zoveel mogelijk op de ogen. Dit zijn de spiegel van de ziel die het portret speciaal maken. Lees meer tips voor mooie portretfoto’s en/of foto’s van je kind.

Pasen vraagt om creativiteit. Dat is wel te zien aan al die mooi versierde takken en paaseieren. Creatief fotograferen is daarentegen ook leuk! Neem bijvoorbeeld eens een ander standpunt in. De meeste mensen bekijken de wereld vanaf ooghoogte, maar voor een creatieve foto wijk je hier dus vanaf. Ga eens op de grond liggen, fotografeer omhoog of draai het beeld 90 graden zodat de horizon opeens compleet anders is. Kortom: zorg dat de wereld er anders uitziet. Bekijk meer tips voor creatieve fotografie.

De klok gaat een uur vooruit! En dat houdt in dat we kunnen genieten van langere avonden waarbij we weer volop gebruik kunnen maken van het gouden uur. Hiermee wordt het uur na zonsopkomst en het uur voor zonsondergang bedoeld. Omdat de wereld wordt bedekt met een prachtige warme gloed, kun je rond dit tijdstip de mooiste foto’s maken. Genieten geblazen!

Wij wensen je alvast hele fijne Paasdagen!