Ben jij gek op zwart-witfoto’s? Waarom dan geen zwart-wit fotoboek maken? Zwart-witfoto’s doen het namelijk hartstikke goed in een fotoboek! Dus verzamel je favoriete foto’s en zet ze om in grijswaarden. Als je foto’s niet al zwart-wit waren natuurlijk. 😉 Voordeel is dat alle foto’s samen zo onmiddellijk een mooier geheel vormen. En dat komt soms wel erg goed van pas!

zwart-wit fotoboek

zwart-wit fotoboek

Wanneer is jouw fotoboek in zwart-wit een goed idee?
Wie een fotoboekboek maakt met – soms oude – foto’s van verschillende makers, zoals een herinneringenboek of een hobbyboek, heeft vaak veel foto’s in verschillende kleuren en stijlen. Door al deze foto’s in zo’n geval om te zetten in zwart-wit vormen alle foto’s samen al gauw één geheel. Maar ook portretten, trouwreportages en landschappen doen het hartstikke goed in zwart-wit. Zo geef je de foto’s gelijk extra karakter mee. Een zwart-witte fotoboek cover maakt je stijlvolle fotoboek vervolgens helemaal af.

Hoe maak je foto’s zwart-wit?
Wist je dat je jouw foto’s heel gemakkelijk kunt omzetten in zwart-wit tijdens het maken van je fotoboek in de CEWE FOTOBOEK software? Zo doe je dat:
Stap 1: Selecteer de foto in je fotoboek. Dubbelklik op de foto.
Stap 2: Nu krijg je een apart scherm te zien. Klik op het meest linkse icoontje (Fx) in de linkerbovenhoek en ga naar ‘Standaard’. Hier kies je voor zwart-wit.
Stap 3: Sommige foto’s zijn mooier in zwart-wit als je de helderheid en het contrast aanpast. Ook dat is een mogelijkheid van onze fotoboek software. Ga naar de tab ‘Kleuraanpassing’ en dan naar ‘Contrast’. Schuif hier met de bolletjes naar links en rechts totdat je tevreden bent met het resultaat.

Schermafbeelding 2013-03-15 om 15.43.33

Lees ook onze fotografietips voor zwart-witfoto’s!