We hoeven je ongetwijfeld niet meer uit te leggen wat de aantrekkingskracht van een fotoboek of -album is. Je weet intussen dat een fotoalbum of -boek als het ware de schat is waar we onze mooiste herinneringen in bewaren, het beeldverslag van ons gezins- of familieleven. Maar wist je ook dat er al in de 19de eeuw fotoalbums gemaakt werden? Het “Musée de la Photographie” in Charleroi nodigt je alvast uit om familiealbums van 1870 tot 1980 te komen ontdekken. Nog tot 12 mei! Een aanrader voor wie ook dat andere fotomuseum dat ons landje rijk is, eens wil ontdekken. Je vindt er boeiende, permanente en tijdelijke tentoonstellingen in een prachtig gerestaureerd pand.

2Het ‘Musée de la Photographie’ stelt een selectie voor uit zijn collectie familiealbums. Die collectie werd samengesteld aan de hand van gerichte aankopen, anonieme en privé-giften… en telt zo’n 235 albums waarvan er nu 34 hun geheimen zullen vrijgeven. Het fenomeen van het familiealbum kwam op in het midden van de 19de eeuw. Ze getuigen van de mooie momenten voor de toekomstige generaties en zijn een positieve samenvatting van een gezinsleven. 3

Bovendien konden ze als een soort vervolgverhaal van generatie op generatie doorgegeven en aangevuld worden. “L’échappée belle  – Albums de famille” is een boeiende kennismaking met enkele juweeltjes uit de museumcollecties van de 19de eeuw tot de jaren 1970-1980.

Heb je na het bezoeken van de tentoonstelling zelf ook zin gekregen om aan de slag te gaan? Met de software van CEWE FOTOBOEK maak je de mooiste familieboeken. Je kunt er aparte maken voor elk lid van het gezin of één groot boek waarin iedereen aan bod komt. De boeken van de kinderen kun je dan later meegeven als ze het huis verlaten. Het familieboek blijft dan in het ouderlijke huis. En zo heeft iedereen een prachtig beeldverslag van jullie gezinsleven!

L’échappée belle: nog tot 12 mei 2013 in Musée de la Photographie Charleroi
Het museum is open van dinsdag tot zondag, van 10u tot 18u.

Meer info: www.museephoto.be