Lees jij wekelijks de strip in je favoriete tijdschrift? En was jij vroeger ook zo’n fan van Kuifje of Jan, Jans en de kinderen? Nu maak je gewoon je persoonlijke, unieke stripboek met je eigen gezin of huisdier in de hoofdrol! Verzamel je favoriete foto’s, voeg eenvoudig tekstballonnen toe in onze software en verzin vervolgens leuke, passende teksten bij de foto’s. Et voilà, jouw eigen strip is geboren!

Maak je eigen stripboek

Waar je vroeger stickervellen met grappige tekstballonnen had, voeg je die nu gewoon digitaal aan je fotoboek toe. En het leuke is dat je nu niet afhankelijk bent van standaard teksten, maar dat je ze zelf kunt verzinnen! Een superleuke bezigheid, ook voor kinderen die zich vervelen in de vakantie of juist om gezellig samen met het hele gezin te doen. Wie verzint de leukste tekst? Lekker creatief!

Waar vind je de tekstballonnen?
Ga naar Cliparts onder het tabblad Ontwerp. Wanneer je op de rode balk ‘Meer downloaden’ klikt, vind je tekstballonnen in allerlei soorten en maten. Zet hier een tekstvlak overheen en tik hier jouw tekst in. De tekstballonnen maak je eenvoudig groter en kleiner door deze aan te klikken en de rode bolletjes en vierkantjes te verslepen.

Stripboek 1

Stripboek 2

5 tips:
1. Zet een zwart kader om de foto’s voor het echte stripboekeffect
2. Gebruik het lettertype Comic Sans in hoofdletters
3. Dieren en kinderen zijn altijd een dankbaar onderwerp
4. Serieuze familiefoto’s worden opeens heel lachwekkend
5. Bedenk eerst een verhaaltje en maak bewust foto’s voor je stripboek

Zin in meer inspiratie? Bekijk onze andere ideeën voor themaboeken. Altijd leuk voor jezelf of als origineel cadeau!