Heb jij ook dozen vol knutselwerkjes en tekeningen van je kinderen? Superleuk! En natuurlijk bewaar je alles. Maar vraag jij je ook weleens af waar je het allemaal moet laten en hoe alles mooi blijft? Wij hebben de oplossing! Fotografeer of scan alle losse tekeningen en knutselwerkjes en bundel ze vervolgens in een fotoboek. Zo kun je die mooie kunstwerken voor altijd bewaren. Wij leggen je uit hoe je dat doet.

Knutselwerkjes kinderen

Inscannen
Losse tekeningen en knutselwerkjes kunnen vergaan, terwijl ze in een fotoboek nog jarenlang meegaan. Het digitaliseren van die kunstwerkjes is eenvoudig. Wanneer je beschikt over een scanner is het handig om tekeningen in te scannen. Leg de tekening in het hoekje van de scanplaat, scan in op minimaal 300 dpi en kies voor bestandsformaat jpg. Op die manier kun je ook oude foto’s of documenten inscannen voor bijvoorbeeld een herinneringenboek.

Kindertekeningen

Fotograferen
Van grotere tekeningen dan A4 en knutselwerkjes is het makkelijker om een foto te maken. Zorg daarbij wel voor natuurlijk licht, gebruik geen flits. Tekeningen en platte knutselwerkjes kun je het beste fotograferen door ze op de grond te leggen. Maak de foto recht van boven. Andere knutselwerkjes zijn leuk om ze van meerdere kanten te fotograferen. Zet ze op tafel en neem verschillende standpunten in. Let wel op dat de omgeving niet teveel afleidt.

Knutselwerkjes kinderen

Bundelen
Vervolgens kun je de jpg-afbeeldingen, net als gewone foto’s, selecteren en verzamelen in ons gratis fotoboekprogramma. Bovendien kun je kiezen voor vrolijke achtergrondencliparts en passe-partouts die de tekeningen en knutselwerkjes nog beter tot hun recht laten komen. En vergeet vooral niet de productiedatum van het werkje of de leeftijd van je kind erbij te vermelden!

Zo scheelt het jou weer opslagruimte en je houdt de kunstwerkjes voor altijd mooi! Leuk voor je kinderen later of als cadeau voor opa en oma.

Bekijk ook onze andere ideeën voor themaboeken.