Wist je dat het enorm helpt om aan iets moois te denken wanneer je op de foto gaat? Soms voel je je gewoon zo ontspannen en gelukkig, bijvoorbeeld op vakantie of tijdens een gezellig familie uitje, maar dat is niet altijd het geval. Juist wanneer je graag mooie foto’s van jezelf wilt laten maken, kan het zijn dat je wat gespannen bent. Onthoud dan altijd: denk aan iets leuks! Je lieve hond, het compliment dat je onlangs kreeg of je nieuwe bank waar je zo blij mee bent… Als jij aan iets leuks denkt, ontstaat er een sprankeling in je ogen die van jouw portret vast en zeker een mooi plaatje maakt.

Portretfoto

Kijk bovendien eens niet in de camera. Ogen zijn wel heel belangrijk voor een portret, maar toch is het echt niet altijd nodig in de camera te kijken voor een mooie portretfoto (ook al hebben we die neiging vaak). In sommige van de meest indrukwekkende portretten kijkt het model namelijk ergens anders naartoe. Soms zijn de ogen zelfs gesloten, bijvoorbeeld omdat het model zo hard moest lachen tijdens de opname. Echtheid is vaak mooier dan een heel geposeerde foto.

Wil je meer weten over portretfoto’s? Lees onze tips voor portretfotografie.