Trouwt jouw beste vriendin? Viert je broer zijn promotie? Werkt je leuke collega 25 jaar bij de zaak of vertrekt ze juist naar het buitenland? Neem zoveel mogelijk foto’s op het (afscheids)feestje, verzamel ze in een fotoboek en je kunt een prachtig en onvergetelijk cadeau overhandigen. Wij hebben tips om rekening mee te houden.

Denk van te voren alvast aan je fotoboek
Denk tijdens het maken van je foto’s al aan het fotoboek dat je gaat maken. Leg alle belangrijke momenten vast, maar let ook op details. Fotografeer bijvoorbeeld een corsage, de mooi gedekte tafel of een blad met champagne.  Zorg voor een compleet naslagwerk in chronologische volgorde: begin met de aankomst of de taart en eindig met een foto van de hekkensluiters.

Fotografeer zoveel mogelijk
Je kunt ervoor kiezen de fotografie in eigen hand te houden, maar je kunt dit ook aan meerdere mensen overlaten. Zo weet je zeker dat er genoeg leuke foto’s zijn om het fotoboek mee te vullen. Bovendien heb je een grote kans op foto’s vanuit verschillende invalshoeken en dat zal het fotoboek zeker ten goede komen. Het neerleggen van wegwerpcamera’s op verschillende tafels is ook een idee. De kwaliteit is vaak wat minder, maar zo heb je wel veel kans op leuke verschillende en wellicht gekke foto’s.

Foto’s inladen met de fotoboek-assistent
Worden de foto’s met verschillende camera’s gemaakt? Zorg dat je van tevoren de klokken van de camera’s gelijk zet! Zo kun je de verschillende fotomappen naderhand samenvoegen en alle foto’s in één keer inladen met behulp van de fotoboek-assistent in ons fotoboekprogramma. Vink dan wel de optie ‘sorteren op datum’ aan wanneer de fotoboek-assistent daarom vraagt.

Ben je vergeten de klokken gelijk te zetten? Voor de allernieuwste versie van onze software is dat geen probleem! Per foto of map kun je de tijden namelijk achteraf aanpassen. Zo geeft het chronologisch inladen van foto’s vanaf verschillende camera’s nooit meer problemen!

Zorg dat alle aanwezigen op de foto staan
Probeer ervoor te zorgen dat alle aanwezigen minstens één keer op de foto staan. Misschien kun je ook een groepsfoto organiseren. Zo heb je iedereen bij elkaar en dat maakt de herinnering zo compleet mogelijk. Zeker in het geval van een afscheidsfeestje is het leuk als de betreffende persoon alle genodigden (of collega’s) in het fotoboek terugvindt. Vraag desnoods een aparte foto van degenen die er niet bij konden zijn om ze toch in het boek op te kunnen nemen.

Wat zou jij leuk vinden om cadeau te krijgen?
Natuurlijk kun je er zoveel werk van maken als je zelf wilt. Bedenk ook wat je zelf leuk zou vinden om cadeau te krijgen. Voor een complete ervaring zou je alle aanwezigen naar een korte boodschap kunnen vragen. Wat wensen ze je beste vriendin toe in haar huwelijk? Of waarom was je collega zo’n fijn persoon om mee te werken? Deze teksten kun je verwerken in je fotoboek.

Veel succes met het fotoboek! Dat wordt vast en zeker nagenieten!