Maakte jij vroeger ook altijd van die leuke knutselwerkjes voor je moeder op Moederdag? Tekeningen, gedichtjes, zelfgemaakte oorbellen… En oh oh oh, wat was je moeder daar blij mee. Ze hoefde geen dure cadeaus. Een ontbijtje op bed en zo’n zelfgemaakte creatie waren genoeg om weer een heel jaar op te teren. Waarom zou dat nu anders zijn? Maak gewoon wéér zelf een cadeau voor je moeder; geef haar een mooi en super origineel fotoboek!

Jouw eigen creatie
Wat is er leuker dan je moeder verrassen met een mooi fotoboek? Je kunt dit op verschillende manieren aanpakken. Maak bijvoorbeeld een fotoboek in de trant van een ‘Ik hou van jou-boek’ met alle foto’s van jullie samen door de jaren heen, in combinatie met alle redenen waarom ze zo’n geweldige moeder is en waarom je zoveel van haar houdt. Dat boek kan ze altijd terugpakken en zo ben je altijd een beetje bij haar. Wedden dat je haar hier blij mee maakt?

Meer dan foto’s alleen
Je hoeft het natuurlijk niet bij alleen foto’s te laten. Heb je die tekeningen van vroeger nog bewaard? Of bewaar jij altijd alle kaartjes van voorstellingen en andere leuke uitjes? Voeg deze toe aan het boek door deze in te scannen of te fotograferen. Dat staat niet alleen leuk, maar zo wordt het fotoboek tegelijkertijd een compleet herinneringenboek. Vooral als je ook aandacht besteedt aan de teksten, zorg dus voor leuke anekdotes en herinneringen.

Voor de liefste mama van de hele wereld!
Ben je goed met woorden? Maak een mooi gedicht voor je moeder en laat haar op die manier weten hoeveel ze voor je betekent. Dit kun je mooi gebruiken als opening van je fotoboek. Op internet zijn trouwens ook talloze mooie gedichten te vinden, dus zelf maken hoeft natuurlijk niet persé. Vroeger kwamen ze tenslotte ook (meestal) van de juf. Misschien kom je wel iets tegen wat alles omvat wat jij tegen je moeder zou willen zeggen.

Tip: Versier je fotoboek met mooie achtergronden, passepartouts en leuke cliparts, zoals de bloemen die wij hier hebben gebruikt.

Is je moeder al oma?
Maak haar blij met een boek vol foto’s van jou, haarzelf en haar kleinkind(eren). Dat kan ze vol trots aan andere opa’s en oma’s laten zien! Ook zou je hier tekeningen en knutselwerkjes aan toe kunnen voegen. Scan deze in of fotografeer ze. Vindt je zoon of dochter het leuk om een speciale tekening te maken? Misschien een leuk idee om die te gebruiken voor de omslag. Of misschien heb je wel een leuke drie-generaties-foto. (Zo niet, snel maken!)

Laat je ons weten of jij je moeder op deze manier gaat verrassen of hebt verrast? Dat zouden we leuk vinden!