Vriendinnendag, Gedichtendag, Bomendag…. Tegenwoordig lijkt er overal wel een dag voor te zijn, maar vandaag is het dus Nationale Pannenkoekdag! En daar laten wij ons graag door inspireren. Zo kun je namelijk heel leuk zelf een kookboek maken met allerlei pannenkoekrecepten – of kies voor andere recepten als je geen pannenkoekliefhebber bent – verzamel deze en maak een super origineel en persoonlijk kookboek!

Leef je uit met onze tips!

1. Maak een foto van je leuk gekleurde tafelkleed en gebruik deze als unieke achtergrond voor je receptenboek!
2. Houd een fotoshoot: doe je mooiste schort om, dek de tafel mooi en ga een gezellig dagje bakken én fotograferen.
3. Kijk eens op smulweb ter inspiratie: hier vind je bijvoorbeeld wel 2.000 pannenkoekrecepten! Van zoet met vers fruit en ijs tot hartige spinazie-zalmpannenkoeken.
4. Wil je gebruik maken van leuke handgeschreven lettertypes? Via http://www.1001freefonts.com/ kun je gratis lettertypes (fonts) downloaden die je ook allemaal in je fotoboek kunt gebruiken! Wij gebruikten hier ‘Michaelmas’ voor de sierlijke letters.
5. Haal jij je recepten vaak uit de gratis magazines via de supermarkt, zoals de Allerhande? Scan de foto die bij het recept hoort in of maak er een foto van: zo ziet je pagina er meteen gelikt uit.
6. Voor de reislustigen onder ons: verzamel unieke recepten van de landen waar je bent geweest en voeg je reisfoto’s toe voor extra sfeer.
7. Vraag je vrienden en familie naar hun favoriete pannenkoek of ander recept. Voeg een foto van diegene toe bij het recept en er ontstaat een vriendenreceptenboek!

Ons favoriete pannenkoekrecept?
Pannenkoeken met geitenkaas! Heel makkelijk te maken en ze kunnen zelfs mee als lunch naar je werk. Wel even in vershoudfolie in de koelkast bewaren totdat je gaat lunchen.

Ingrediënten:
– 4 pannenkoeken (zelfgemaakt of kant en klaar)
– 100 g zachte geitenkaas
– 2 groene appels (bijv. Granny Smith), in dunne partjes
– 1 zakje walnoten (50 g), grof gehakt

Bereiden:
Besmeer de pannenkoeken met 1/4 van de geitenkaas. Leg de appelpartjes in een rij in het midden van de pannenkoeken. Strooi de walnoot over de appel en rol de pannenkoeken op. Je kunt de pannenkoeken voor het serveren nog doormidden snijden. (Bron: www.ah.nl)

Laat je net als ons inspireren door pannenkoeken!