Morgen is het weer Nationale Gedichtendag! Al 13 jaar lang is dit hét poëziefeest van Nederland en Vlaanderen, elk jaar met een ander thema. Nu is dat ‘Stroom’. Ook wij hebben een dichtpoging gedaan. Onze inspiratie? Het fotoboek. Omdat een fotoboek bestaat uit een stroom van jouw unieke momenten!

Gedichtendag

Het fotoboek

Mooie momenten voor altijd vastgelegd
Jouw ervaringen, ze waren er echt

Bladerend alles opnieuw beleven
Jouw herinneringen, aan elkaar geregen

Als een ketting, ook al is het maar voor even
Het is de stroom, de stroom van jouw leven

 

Meer over Gedichtendag 
Liefhebbers van het gedicht, verspreid over Nederland en Vlaanderen, organiseren op Gedichtendag een grote diversiteit aan poëzieactiviteiten op scholen, in bibliotheken en winkels, bij culturele instellingen, op het werk en gewoon op straat. Ook kranten, radio, televisie en het internet zullen morgen een stuk poëtischer schrijven en klinken.

Meer informatie over Gedichtendag vind je op http://www.gedichtendag.com/.

Fotografie en poëzie gaan trouwens ook heel goed samen. Wat dacht je van een gedicht bij je favoriete foto? Laat je inspireren door gedichten!