Dit zijn de genomineerde foto’s van week 9

In deze een-na-laatste week van de CEWE Photo Awards voeren de fotografen ons langs de Belgische stranden en weilanden, door Belgische steden en langs Belgische architectuur. Wat is ons land toch mooi en veelzijdig! Geniet van de vijftien genomineerde foto's van week 9. Wil jij nog meedoen aan de CEWE Photo Awards? Duik dan snel in je fotocollectie of ga op pad met je camera, want je hebt nog maar een week de tijd om je foto's in te sturen en kans te maken op die prachtige prijzen. Deelnemen…

Read More

Landschapsfotografie: kanalen, rivieren en beekjes fotograferen

Rustig kabbelend of snelstromend: het water stroomt als het bloed in onze aderen door het land. Het vervoerd, verkoeld en het zorgt voor irrigatie. Al sinds het einde van de ijstijd lopen er vele beekjes en rivieren door ons land, door Europa en eigenlijk door de hele wereld. Al vroeg werden er steden gebouwd aan bijvoorbeeld de Maas om de zekerheid van water te garanderen. Het geeft ons niet alleen een verkoelende duik in deze warme zomer, het biedt ook inspiratie voor fotografen voor wat…

Read More

Gevels fotograferen

Trapgevels, klokgevels en halsgevels; de oudere gebouwen in ons land zijn er vaak nog rijkelijk mee versierd. Gevels geven een gebouw of woonhuis net dat beetje extra sfeer aan een gebouw of woonhuis en ze zijn bovendien prachtig om te fotograferen. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Dat lees je in dit blog!

Read More

Week 8 van de CEWE Photo Awards: verrassend, bijzonder en verfijnd

Verrassende composities, bijzondere perspectieven en verfijnde technieken: de genomineerde foto’s van week 8 van de CWEW Photo Awards zijn weer om van te smullen. Met veel zorg heeft de jury de vijftien allerbeste foto’s uitgekozen. Deze foto’s dingen mee naar die felbegeerde hoofdprijzen. Wil jij ook kans maken op de prachtige prijzen? Je hebt nog twee weken om mee te doen aan de CEWE Photo Awards. Ga op pad met je camera of duik in je fotoarchieven, en stuur jouw allerbeste foto in.

Read More

Zomerse fotoproducten van CEWE

We hebben al een behoorlijk mooie zomer achter de rug. Toch is de zomer nog niet voorbij en is augustus net begonnen. Dat betekent dat er (hopelijk) nog veel fijne zomerdagen aankomen. In deze maanden schieten we er lekker op los met de camera. Het is natuurlijk zonde om niets te doen met de foto’s die je maakt op je vakantie of tijdens deze zomer! Daarom inspireren we je hieronder graag met wat zomerse fotoproducten van CEWE.

Read More

Het leven in beelden

Door Nathalie Rozak Gepassioneerd door beelden en met een diploma in fotografische techniek van het Brusselse INRACI op zak, ben ik sinds 1991 professioneel beginnen te werken als fotografe , waarbij ik in het labo en de studio actief was en reportages maakte. Sinds 2000 heb ik mij gespecialiseerd in beeldbewerking. Zes jaar lang werkte ik in een reclameagentschap van de groep EuroRSCG als (kleuren)retoucheuse en beeldenbewerkster. Daarna was ik twee jaar lang studioassistente bij Johan…

Read More

CEWE Photo Awards week 7: we trekken erop uit!

Het is zomer en we trekken erop uit! Massaal zoeken we de gezelligheid op tijdens warme zomeravonden, dagen we onszelf op sportief vlak uit of snuiven we wa van de typische Belgische cultuur op in onze dorpen en steden. De genomineerde foto's van week 7 geven goed weer waar we ons in de zomer zoal mee bezig houden. Geniet van de foto's van deze week.

Read More

Reisfotografie: Vijf tips voor betere vakantiefoto’s

Augustus is dé vakantiemaand met veel drukte op de wegen, inpakstress en een lange reis voor de boeg. Gelukkig kunnen we, eenmaal aangekomen op onze vakantiebestemming, heerlijk genieten van een welverdiende rust. Het uitrusten kan natuurlijk lekker worden afgewisseld met een fijne dosis ontspannende activiteiten. Fotograferen is daar één van. Hieronder vijf tips om na de vakantie terug te kijken op een geslaagde reis.

Read More

Vier keer uniek en fotogeniek UNESCO

De UNESCO-werelderfgoedlijst biedt een compleet overzicht met inspiratie voor iedere fotograaf. Deze lijst bevat onder andere de prachtigste natuurgebieden, maar ook imposante bouwwerken of soms zelfs een heel stadscentrum zoals het middeleeuwse Brugge. In dit blog lichten we vier unieke UNESCO locaties uit in de Benelux.

Read More

5 tips voor het fotograferen van een totale maansverduistering

Aanstaande vrijdag 27 juli 2018 vindt er een totale maansverduistering plaats. Het gevolg? Een rode maan! De aarde staat op dat moment precies tussen de zon en de maan in, waardoor de maan in de schaduw van de aarde staat. Dat zorgt ervoor dat we een paar minuten kunnen genieten van een volmaakt ronde, rode bol! CEWE geeft je vijf tips voor het fotograferen van dit bijzondere natuurverschijnsel.

Read More

CEWE Photo Awards: dit zijn de genomineerde foto’s van week 6

De Belgische natuur heeft ons veel te bieden. In combinatie met het mooie weer dat ons land al weken ‘in zijn greep’ houdt, levert dat prachtige plaatjes op. De genomineerde foto’s van week 6 van de CEWE Photo Awards zijn opnieuw een lust voor het oog. Niet alleen mooie landschappen sieren deze week de pagina, maar ook mooie stadsbeelden. Enfin: kijk en geniet zelf.

Read More

Fotografeer als een ster met sterrenfotografie

In de heldere zomernachten heb je veel kans op een mooie sterrenhemel. De avond begint altijd met de poolster. Dit is de ster die je als eerste aan de hemel ziet verschijnen. Daarna volgen er al snel meer. Grote kans dat je bij een mooie, heldere zomernacht een sterrenhemel te zien krijgt. Lees daarom snel verder voor tips om deze sterrenhemel te fotograferen!

Read More

Reisfotografie: hoe fotografeer je Frankrijk op haar best?

Frankrijk is voor ons Belgen vakantieland nummer één. Niet zo gek als je bedenkt dat het land veel te bieden heeft aan zowel liefhebbers van natuur en cultuur alsook aan culinaire fijnproevers. En niet onbelangrijk: de fotograaf komt in dit land ook zeker aan zijn of haar trekken! Aangezien we ieder jaar met zovelen naar Frankrijk afreizen, is het de hoogste tijd voor een blog met tips hoe je dit prachtland fotografeert!

Read More

Reisfotografie: Tips van persfotograaf François Walschaerts

Deze maand hebben we het genoegen François Walschaerts te mogen ontmoeten. Hij werkt al bijna dertig jaar als persfotograaf. Ook al is het zijn kostbaarste goed, toch maakt François wat tijd voor ons vrij, zodat we meer te weten kunnen komen over hemzelf, maar ook over zijn reizen en zijn passie voor fotografie.

Read More

Op de helft: de CEWE Photo Awards foto’s van week 5

We zijn op alweer op de helft van de tien weken durende CEWE Photo Awards. We kunnen wel stellen dat de lat ook deze week weer torenhoog ligt - en dat maakt het voor de jury niet gemakkelijk om een selectie te maken van de vijftien beste foto's. Toch is het ze ook deze week weer gelukt. Er werd afgelopen week veel gespeeld met sluitertijd en ook brachten de inzenders een ode aan de zwart-witfotografie. Kijk en geniet van al het moois dat de Belgische fotografen u te bieden hebben.

Read More

Strandfotografie: vijf tips!

Het warme zand onder de voeten, de geur van de zilte zee en de kenmerkende klanken van de zingende zeemeeuwen: voor velen is dit dé droomplek voor een vakantie of gewoon voor een dagje weg. Want hoe heerlijk is het om even lekker een dagje niks anders te doen dan op het strand te liggen. Natuurlijk met af en toe een actief momentje zoals een korte wandeling op blote voeten langs het water, een stukje zwemmen in de golvende zee of natuurlijk: een paar prachtige foto’s maken! Hieronder vijf tips…

Read More

Fotogenieke campings

Deze zomer zijn er weer tal van vakantiegangers die zich naar het altijd zonnige Spanje, het bourgondische Frankrijk of het pittoreske Italië begeven. De tent, camper of caravan zijn dan favoriete verblijfplaatsen. De camping maakt het vakantiegevoel voor veel mensen helemaal compleet. Maar, dan wil je natuurlijk wel een mooie camping uitzoeken, waar voldoende te fotograferen valt. In dit blog vijf mooie campings in Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje.

Read More

Orka’s, walvissen en potvissen fotograferen in Andenes, Noorwegen

“We hebben hier orka’s, walvissen, zeearenden, papegaaiduikers, grinden, potvissen, koningseiders en zo kan ik nog wel even doorgaan.” Op een van de meest westelijke puntjes in Noorwegen, op een onwaarschijnlijk mooie plek vol natuur, wildlife en honderden kleine eilandjes, woont Marten Bril. Bijna letterlijk aan het einde van de wereld heeft hij hier, samen met zijn vrouw, een leven opgebouwd waar menig fotograaf jaloers op zal zijn. Bij CEWE hadden we het geluk hem te mogen interviewen over…

Read More

Genomineerden CEWE Photo Awards week 4: typisch België

We zijn in de vierde week van de CEWE Photo Awards aanbeland. Keer op keer verbaast onze jury zich: wat kent ons land toch veel goede fotografen en wat maken ze verrassende foto's. Sommige plekken zijn typisch Belgisch en heel herkenbaar, maar van sommige foto's is het gissen waar de fotograaf zijn of haar inzending heeft gemaakt. Weet jij bijvoorbeeld waar het kerkje van pallets zich bevindt, waar Kim Vanbesien was op het moment dat ze haar foto nam of op welke plek de mevrouw voor het…

Read More

Zomer in de stad!

Wie aan een zomer in de stad denkt, denkt al snel aan volle parken, terrasjes en veel gezelligheid op straat. Naast alle gezelligheid heeft stadsfotografie in de zomer ook zo zijn voordelen. In dit blog vind je tips voor het fotograferen van de zomersteden. Handig als je nog een stedentrip hebt gepland!

Read More