De familie vos op haar mooist

CEWE in gesprek met Groene Camera runner-up Corné Koopmans Heel lang stilstaan bij de gewonnen prijs zat er voor Corné Koopmans niet in. De runner-up in de categorie (beste serie) van de Groene Camera was de dag erna alweer op pad. Deze keer om akkervogels te fotograferen. Corné neemt CEWE mee in de totstandkoming van deze prachtige reeks van de vossenfamilie.

Read More

Het verhaal achter de aandoenlijke muisjes

CEWE in gesprek met Groene Camera winnaar Marcel van Kammen Een fanatiek natuurfotograaf met een liefde voor vogels en muisjes. Marcel van Kammen mag zich met trots overall winnaar van 'De Groene Camera' noemen. Hoog tijd dat wij hem eens aan de tand voelen over hoe die winnende foto tot stand is gekomen en waar die passie toch vandaan komt.

Read More

Duurzame reizen, duurzaam vereeuwigd

Ecovriendelijke vakanties op fotogenieke plekken Bij elke reis laat je sporen na op je bestemming en de weg ernaartoe, tenzij je thuisblijft en je verbeelding gebruikt. Maar de wereld is té mooi om niet te verkennen. Daarom zoomen we in op tips om duurzaam te reizen naar fotogenieke plekken. Voor maximaal vakantieplezier met een minimale voetafdruk. De herinneringen? Die leg je vast in bijvoorbeeld een ecovriendelijk CEWE FOTOBOEK.

Read More

CEWE ambassadeur Tim neemt je mee op reis!

Tips & tricks van reisfotograaf Tim Vrijlandt Fotograferen en wildkamperen in Zweden "Zweden is een prachtig land om te bezoeken met een overvloed aan mooie meren en prachtige bossen. Als er `s ochtends vroeg dan ook nog mist boven het water hangt, is het al helemaal een feest om hier te fotograferen."

Read More

De schoonheid van de wereld door de lens van Marleen

Interview met Marleen Fouchier: “Op wereldreis ontdekte ik weer mijn passie voor fotografie” Marleen Fouchier deelt haar inspirerende verhaal hoe ze van een hobbyfotografe een professionele fotografe werd. Eigenlijk fotografeert Marleen al haar hele leven hobbymatig. Door herinneringen vast te leggen, brengt ze deze momenten later weer tot leven. Deze hobby werd pas écht geprikkeld toen ze met haar gezin op wereldreis ging.

Read More

Deze fototips zijn goud waard

Handige fotografietips en fotogenieke bestemming Deze tips zijn goud waard!

Read More

Ontdek de wereld met reisfotografe Karlijn Meulman

Ontdek de wereld met reisfotografe Karlijn Meulman Reisfotografietips & prachtige bestemmingen. De foto’s van Karlijn Meulman doen vermoeden dat ze een doorgewinterde beroepsfotografe is. Op bescheiden toon benadrukt Karlijn dat ze dit toch echt als hobby doet. Karlijn fotografeert al sinds 2002 en vertelt ons hier graag meer over.

Read More

Vrolijke voorjaardesigns voor jouw familiefoto’s (deel 2)

De lente is aangebroken! Hoog tijd om er lekker op uit te trekken met jouw hele familie. Deze waardevolle momenten leg je natuurlijk vast op camera. Met de CEWE-software geef je jouw lentefoto’s een vrolijke uitstraling. Ben je op zoek naar inspiratie voor de mooiste lenteachtige lay-outs voor jouw fotoproducten? Vorige week deelden we al twee vrolijke designs voor het ontwikkelen van jouw lentefoto’s. In dit tweede deel, delen we nog eens twee voorjaardesigns!

Read More

Vrolijke voorjaardesigns voor jouw familiefoto’s (deel 1)

De lente is aangebroken! Hoog tijd om er lekker op uit te trekken met jouw hele familie. Deze waardevolle momenten leg je natuurlijk vast op camera. Met de CEWE-software geef je jouw lentefoto’s een vrolijke uitstraling. Ben je op zoek naar inspiratie voor de mooiste lenteachtige lay-outs voor jouw fotoproducten? Lees dan onderstaande bewerkingstips!

Read More

Top 5 stedentrip in de lente

Dit jaar voelt de lente extra vrolijk. We zwaaien zowel een grijze winter als de meeste coronamaatregelen uit! Genoeg reden om extra te genieten van dat voorjaarsgevoel. CEWE neemt je mee op reis naar de top-5 lenteachtige stedentrips en geeft je meteen de passende fotografietips.

Read More

Op jacht naar het Noorderlicht

Afgelopen januari maakte ik een reis naar Zweeds Lapland. Tijdens mijn reis bezocht ik het havenstadje Luleå en verbleef ik een week in het kleine plaatsje Vuollerim. Hier heb ik een accommodatie geboekt omdat hier zeer weinig lichtvervuiling is en het mijn voornaamste doel is om het noorderlicht te aanschouwen. Dit fenomeen heb ik vorig jaar een keer eerder meegemaakt maar in zeer zwakke vorm. Ik hoopte het nu eens echt mee te maken. Vanaf Luleå neem ik de bus richting Vuollerim. Onderweg zakt…

Read More

Hang natuur aan de muur met een CEWE-wanddecoratie

Heb jij in jouw archief nog een natuurfoto waar je trots op bent? Zo’n foto waar je dagenlang mee bezig was? Of een natuurfoto waar je precies op de juiste tijd, op de juiste plaats was? Dan wil je hier iets mee doen. Om te voorkomen dat jouw natuurfoto’s voor eeuwig op de harde schrijf belanden, delen we graag wat tips voor wanddecoraties.

Read More

Februari, spread some love maand

Het is Februari, de maand van Valentijnsdag en dus van de liefde. Bij Valentijnsdag denken we al gauw aan geliefden die elkaar rode rozen en kaarten geven. Cupido draait overuren en op de 14e februari houdt iedereen van elkaar. Een traditie die we, wat CEWE betreft, in ere moeten houden. Juist nu. Met onze CEWE fotocadeaus vliegt jouw liefde deze maand de hele wereld over en hangt er écht liefde in de lucht. Love is in the air(mail).  

Read More

Fotoboek inspiratie: 3 x liefdevolle spreads

Love is in the air! Met de gratis te downloaden cliparts, passe-partouts en achtergronden uit o.a. de categorie ‘Liefde’ in onze fotoboeksoftware maak je eenvoudig superleuke spreads waar de liefde vanaf spat. Hoe? Laat je inspireren!

Read More

Vijf fotogenieke steden in de wintermaanden

Er zijn van die steden die in de winter volledig tot bloei komen. Niet omdat ze vol staan met sneeuwklokjes, maar simpelweg omdat ze in de winter op hun mooist zijn. Kerstmarktjes, gluhwein en gezellige lichtjes die de knusse staatjes sieren: een lust voor het oog én voor de camera. We zetten vijf tips voor fotogenieke citytrips voor je op een rij. Pak jij alvast je muts, handschoenen en snowboots in?

Read More

Piepjong, getalenteerd én ervaren: een interview met de Belgische fotograaf Kas Christiaens

Minimalistisch, sober en intrigerend, zo zou je de foto’s van Kas Christiaens het best kunnen omschrijven. Hoewel bijna geen enkele foto is geschoten in winterse omstandigheden, lijkt het soms alsof de Belgische fotograaf zich permanent in een winterse omgeving begeeft. Kas bewijst dat je ook zonder sneeuw prachtige winterfoto’s kunt maken. Aan CEWE vertelt hij over zijn “zotte motivatie” om zijn fotografievaardigheden te ontwikkelen. Ook deelt hij een aantal handige tips voor iedereen die…

Read More

Vijf tips voor winterfotografie van Danielle Regout

De wintermaanden bieden een uitgelezen kans voor winterfotografie. Warme kleding aan en hup naar buiten. Onze gepassioneerde fotograaf en tevens CEWE-ambassadeur Danielle Regout deelt vijf tips voor de mooiste winterfoto’s.

Read More

Wanneer het geluk je toelacht: interview Dede van Raaij

Door Dede van Raaij Het winnen van een fotowedstrijd was niet iets wat ik, iemand die nog nooit een fotografiecursus heeft gevolgd, had verwacht. Het jaar 2021 gaf me een enorme verrassing met het winnen van de CEWE Photo Challenge 2020. Een van de fantastische prijzen die ik kreeg: drie nachten in Kasteel Sterkenburg te Driebergen.

Read More

24/7 op vakantie dankzij de CEWE fotoboeken

Je kent het vast wel: op vakantie maak je foto’s van (bijna) alles, maar bij thuiskomst laat je ze aan je familieleden zien en that’s it. De foto’s verdwijnen in je overvolle galerij op je mobiele telefoon of camera en de vakantie lijkt in een mum van tijd al ver verleden tijd. Dat kan anders!

Read More

7 tips voor het ontwerpen van je vakantiefotoboek

September is dé ideale maand om je fotoboek te bestellen. De scholen zijn weer begonnen, de kantoren zitten weer vol. Wat ging het snel voorbij, he? Maar de herinneringen aan je vakantie, die blijven! Bij CEWE zien we veel creatieve fotoboeken voorbij komen. Een aantal tips hebben we voor je verzameld in dit blog. Zo kan ook jij een perfect fotoboek ontwikkelen. Alles voor een onvergetelijke vakantieherinnering!

Read More