CEWE klanten maken vaak erg creatieve fotoproducten met onze software. Die willen we graag aan je laten zien zodat je er zelf inspiratie uit kan halen. In dit blog een voorbeeld van Marcel, die erg creatief is geweest met kaders, teksten en foto’s.  

Een prachtige reis
Reden om een fotoboek te maken was het 25-jarig huwelijk tussen Marcel en zijn vrouw. Om dat prachtige jubileum te vieren besloten ze een combireis te maken van hun interesses, natuur en steden.

Het werd een week IJsland, een week naar de Galapagos-eilanden en een week New York. In IJsland waren ze al eerder geweest, maar hebben ze helaas niet het Noorderlicht kunnen spotten. Een goede reden om terug te keren naar dat fantastische land.

Vervolgens werd het vliegtuig gepakt richting de Galapagos-eilanden voor een 8-daagse cruise. In het spoor van Darwin deden ze verschillende eilanden aan, San San Cristóbal, Santa Fé, South Plaza, Santa Cruz, Isabela, Fernandina, Santiago en North Seymour. Je vaart van eiland naar eiland, maakt wandelingen op de eilanden en aanschouwt de spectaculaire natuur en wilde dieren. Je loopt te midden van zeeleeuwen, blauwvoetgenten, fregatvogels, leguanen, reuzenschildpadden en nog veel meer. Wat een geweldige ervaring!

Vooral het snorkelen heeft een onuitwisbare indruk gemaakt op Marcel en zijn vrouw. Je zwemt letterlijk tussen de zeeleeuwen, prachtige vissen (groot en klein!), haaien, schildpadden en zeeleguanen.

Daarna was het tijd voor een stad… een week New York. Daar waren we nog niet eerder geweest en stond dus hoog op het verlanglijstje. Het was vermoeiend, maar absoluut de moeite waard. Daar moet je een keer zijn geweest!

Het fotoboek als herinnering
Als herinnering aan deze bijzondere reis kozen Marcel en zijn vrouw voor een fotoboek van CEWE. En ze kozen voor een bijzondere tweede en derde pagina, met een creatieve indeling. Dat zie je hieronder.

‘’Deze indelingspagina is gemaakt met behulp van de CEWE software. Er is geen ander programma aan te pas gekomen. Het idee heb ik van een vriendin van mij, die deze pagina ooit heeft gemaakt voor haar fotoboek. Zij is DTP-er geweest en is erg creatief! Ik heb haar gevraagd of ik de pagina na mocht maken in de CEWE software en dat vond ze prima. Ze was verbaasd dat het is gelukt omdat ze met geavanceerde fotosoftware werkt.’’

‘’De pagina kostte veel tijd om te maken, maar het was eigenlijk heel simpel. Ik heb gebruik gemaakt van verschillende kleurblokken, gezocht naar het juiste (kleine) lettertype, de juiste teksten, foto’s in cirkels gezet, kleur van de omranding aangepast. En secuur, echt heel erg secuur, alles uitlijnen.’’

Hopelijk geeft jou ook weer nieuwe inspiratie voor je eigen fotoboek. Mocht je nu zelf ook een mooi fotoboek hebben? Dan kan je die delen met anderen ter inspiratie.

Wil je een bepaalde pagina of creatie met ons delen? Stuur dan een mailtje naar foto@cewe.be. We zijn erg benieuwd naar jouw verhalen en creaties!