Gisteren is officieel de advent-periode aangebroken met Levavi; de eerste zondag van advent. Voor de meeste mensen is dit de dag dat de kerstperiode officieel begint. In deze gezellige tijd in aanloop naar de kerst is het heerlijk om er af en toe eens lekker tussenuit te gaan om te genieten van de winterse natuur, een mooie kerstmarkt of een leuke stad. Hieronder geeft CEWE je alvast wat inspiratie om er weer een mooie kerstperiode van te maken!

Tip #1 – Bakken!
Kerst is vooral een tijd van heerlijke lekkernijen. Als je zelf aan het bakken gaat, is het hele feest compleet. Niet alleen omdat het, als alles goed gaat, enorm lekker is, maar ook omdat het gewoon een gezellige bezigheid is! Maak overheerlijke kerstkoekjes of een eigen banketstaaf. Koekjes bakken is natuurlijk een uitgelezen kans om samen met je (klein)kinderen eens gezellig bezig te zijn. Laat de kinderen lekker fantaseren met verschillende vormpjes en maak wat leuke foto’s van de bezigheid!

Tip #2 – Dagje kerstmarkt
Kerstmarkten winnen snel aan populariteit. Door de gezellige sfeer die er hangt, is het op deze markten goed vertoeven. Geniet van een lekkere warme beker glühwein, de heerlijke gerechtjes of van de mooie kerstversieringen. Je wilt deze gezellige dag natuurlijk vastleggen op camera. Focus je op de gezellige dingen op, maar ook  rondom de kerstmarkt, zoals de kerk of kathedraal waar de markt zich vaak aan bevindt. In deze dagen wordt het al snel donker aan het eind van de middag. Hierdoor is het lastiger om met voldoende licht te fotograferen. Het is daarom belangrijk dat je de camera op sfeerverlichting instelt. Hierbij moet je eigenlijk geen flitser gebruiken, dit kan de foto namelijk flets maken. Een goede manier om met minder licht en zonder flitser foto’s te maken is door je witbalans instelling aan te passen. Lees hier meer tips om in het donker de beste foto’s te maken. In de kleinste plaatsjes tot in de grootste steden heb je tegenwoordig kerstmarkten. Bekijk hier de leukste kerstmarkten van België en Nederland.

Tip #3 – Winterse stedentrip
Bovenstaande tip valt uitstekend te combineren met een winterse stedentrip. Sommige steden hebben in de winter een typisch sfeertje die je helemaal onderdompelt in dat échte kerstgevoel. Dit wordt ook wel omschreven als een Charles Dickens-sfeertje. Je vindt deze sfeer vooral in steden met mooie historische gebouwen en smalle straatjes met leuke cafeetjes. Klik hier voor onze favoriete steden om je kerstinkopen te doen en hier voor onze top 5 stedentrips in de winter.

Tip #4 – Winterwandeling
Het kan best lastig zijn om uit het comfortabele warme huis te komen voor een koude winterwandeling. Toch zou je het moeten doen! Helemaal rond het gouden uurtje na zonsopkomst is de wereld op een wintermorgen prachtig. Je kent dat gevoel ongetwijfeld als je in de ochtend naar je werk rijdt en de zon komt prachtig op, met het dauw als een witte deken over het landschap verspreid. Natuurlijk is het even lastig om op een vrije dag ook zo vroeg uit je bed te gaan om foto’s te maken tijdens een mooie winterwandeling, maar het is de moeite meer dan waard! Deze wandeling zal je de hele dag nog goed doen. Ga gewoon een blokje om in de omgeving of rijd even naar een mooi natuurgebied dichtbij. De winterwereld is extra mooi op een lekker heldere winterdag. Door de heldere nacht koelt het behoorlijk af waardoor het winterlandschap extra vorm krijgt. In de ochtend weerkaatst de zon op de bevroren velden. Geweldig om te zien en te fotograferen!

Wat je ook gaat doen tijdens deze leuke periode, CEWE wenst je een gezellige tijd toe!