Het is een van de eerste grote stappen in het leven van een kind: communie doen. Een feestelijke gelegenheid, waar je natuurlijk graag familie en vrienden voor uitnodigt. Om zeker te weten dat iedereen kan en de datum van communie vrijhoudt, is het verstandig om op tijd te beginnen met uitnodigen. En dat is precies de reden dat CEWE er nu al een blog over schrijft. Want wat is er nu leuker dan een uitnodiging met een persoonlijke foto? Bij CEWE heb je de mogelijkheid om je eigen communiekaarten te ontwerpen. We geven je een aantal tips!

De foto voor de uitnodiging
De kans is groot dat je ontzettend veel mooie foto’s van je zoon of dochter hebt, maar toch niet helemaal de juiste kunt vinden voor op de communiekaart. Maak dan nieuwe foto’s. Het kost je even tijd, maar voor zo’n groot feest wil je natuurlijk wel de perfecte foto op de perfecte kaart. De beste tip die we hierin kunnen geven is: fotografeer je kind in zijn of haar natuurlijke habitat en in gewone doen en laten. Een geposeerde foto kan natuurlijk ook, maar niet ieder kind voelt zich hier comfortabel bij. Oprecht enthousiasme en een spontane foto bereik je sneller door het kind gewoon zijn of haar ding te laten doen. Zit je dochter aan de keukentafel te tekenen? Maak dan een close-up van de zijkant van haar geconcentreerde gezichtje. Speelt je zoon buiten in zijn zelfgemaakte boomhut? Roep hem op een onverwacht moment en maak een foto van zijn frisse gezichtje dat verrast de camera inkijkt. De kans is groot dat je foto’s op die manier veel echter worden, dan wanneer je je kind laat poseren.

Heb je een fotogeniek kind? Dan kun je het natuurlijk wel laten poseren. Zorg ervoor dat er voldoende daglicht is, kies een neutrale achtergrond en zorg ervoor dat je kind iets vast kan houden, zodat het niet star de armpjes langs het lichaam laat hangen. Vertel je zoon of dochter een mopje of laat het zelf een mopje vertellen, zodat er een sprankeling verschijnt in de oogjes.

De foto voor de bedankkaartjes
Je kunt de foto voor de bedankkaartjes op de communiedag zelf maken en de kaartjes later toesturen, maar het is natuurlijk ook leuk om de genodigden op de dag van de communie een bedankkaartje mee te geven. Hijs je zoon of dochter in de communiekleren en ga naar een mooie locatie (de mooiste foto’s maak je buiten) om alvast de foto’s te maken voor het bedankkaartje. Idee: geef je kind tijdens de fotoshoot alvast een (klein) cadeautje. Naast dat je gegarandeerde medewerking hebt, is het ook leuk voor op de bedankkaart. Je geeft er mee aan dat je zoon of dochter de cadeaus die het heeft gekregen, waardeert!

De uitnodiging
De uitnodiging voor de communie kun je maken via de software van CEWE. Ga naar de website en kies voor ‘wenskaarten’. Als je de grootte van jouw voorkeur hebt uitgekozen, klik je op ‘Direct bestellen’. Direct opent er een scherm met diverse designs. Door op de categorie ‘geloof’ te klikken, vind je alle designs die je kunt gebruiken voor de communiekaart van je zoon of dochter.

Heb je de software van CEWE geïnstalleerd op je computer? Na het kiezen van de juiste kaart, zie je aan de zijkant een uitklapmenu met Designs erboven. Door daar op te klikken en naar ‘geloof’ te navigeren, heb je dezelfde mogelijkheden.

Kies een design, upload je foto en vul het design eventueel nog aan met leuke cliparts. Oh en vergeet natuurlijk niet om de naam van je zoon of dochter en de datum van de communie duidelijk op de voorkant te zetten. Zo weet je zeker dat het voor iedereen duidelijk is wanneer ze de feestelijke gebeurtenis mogen bijwonen.

De bedankjes
Natuurlijk wil je al die lieve familieleden en vrienden na de communie bedanken voor hun aanwezigheid. De bedankkaart kun je vooraf al maken, zodat je de kaarten direct kunt meegeven na afloop van de communie. Naast een kaart, kun je ook een kaars met de naam van je zoon of dochter en de datum van communie aan de bezoekers meegeven. Perforeer een gaatje in de bedankkaart en bind ‘m met behulp van een lintje aan een kaars; zo maak je het bedankje persoonlijk. Tip: maak de bedankkaart in dezelfde stijl als de uitnodiging, zodat de kaarten goed bij elkaar passen.

Andere bedankjes
Naast een kaart is het ook leuk om de directe familieleden en vrienden die dichtbij je zoon of dochter staan te bedanken middels een ander cadeautje. Maak bijvoorbeeld een klein fotoboekje van de foto’s die tijdens de communie gemaakt zijn. Of laat een foto van je zoon of dochter afdrukken op een koffiemok voor de trotse opa(‘s). Bedanken kan op zoveel originele manieren! Snuffel voor inspiratie eens rond op onze website. We hebben talloze bijzondere fotoproducten waar jij die prachtige foto van je zoon of dochter die communie doet op kan laten afdrukken.

Geniet van de communietijd; zowel van de voorbereidingen als van de dag zelf. Het is immers een van de tekenen dat je zoon of dochter nu toch echt ouder wordt.