Broodtrommels en rugzakken worden tevoorschijn getoverd, de kinderen kunnen hun schooloutfit weer uit de kast trekken en ook op het werk neemt de drukte toe: de vakantie is voorbij. Met de vakantieherinneringen nog vers in het geheugen, beginnen we met frisse tegenzin weer aan het ‘gewone’ leven. En dat gewone leven went snel! Heb jij je CEWE vakantieboek van 2016 nog niet gemaakt? Doe het dan snel met deze tips van CEWE!

fotoboek

Ga aan de slag
Hoe sneller je aan de slag gaat met je fotoboek, hoe beter. Nu zit die vakantie nog vers in het geheugen; over een paar weken ben je de meeste details van je vakantie alweer kwijt. Door het niet allemaal in één keer te willen doen, maak je het voor jezelf gemakkelijker. Een fotoboek maken is namelijk hartstikke leuk, maar als je alles in één keer wilt doen, gaat het je tegenstaan. Plan daarom één of twee momenten in de week dat je aan de slag gaat met het fotoboek. Dan houd je er rekening mee in je planning en weet je dat je niet pas over een half jaar aan dat boek toekomt.

online-editor

Vakantieboek of zomerboek?
Afhankelijk van het aantal foto’s dat je hebt gemaakt op vakantie, kun je er natuurlijk ook voor kiezen om – in plaats van een vakantieboek – een zomerboek te maken. Waarschijnlijk heb je meer gedaan dan alleen twee of drie weekjes op vakantie; een dagje weg, ’s avonds gezellig thuis in de tuin eten, een middagje naar het zwembad of het strand. Mooie momenten die óók bij de zomer van 2016 hoorden en dus ook prima in het fotoboek kunnen.

Fijne chaos
Vaak weet je achteraf niet meer precies wat de chronologische volgorde was van de gebeurtenissen. “Hebben we dat stadje nu aan het begin of aan het eind van onze vakantie bezocht?” Daar kún je heel zenuwachtig of gefrustreerd van raken, maar dat is absoluut niet nodig. Bedenk je dat het belangrijker is dat je de mooiste momenten vangt in je fotoboek; niet dat het allemaal keurig in chronologische volgorde staat. Of iets nu in de vroege zomermaanden of eind juli plaatsvond: het maakt voor de herinnering niet uit. Ben je wel een ordelijk type en kun je die ordelijkheid en logica in je fotoboek niet loslaten?! Dan kun je ook op een andere manier orde brengen in je fotoboek. Bijvoorbeeld door thema’s te maken en op basis daarvan je fotoboek samen te stellen. Bijvoorbeeld: fijne momenten met familie, leuke dagjes uit, en herinneringen van je vakantiebestemming. Schrijf er een tekstje bij waarin je verteld over de gebeurtenissen, zodat je later ook nog weet wat je hebt meegemaakt.

Broodtrommel

CEWE fotoproducten
Je kent het wel; je hebt je hele fotoboek perfect samengesteld en dan krijg je nog een hele leuke foto toegestuurd van iemand anders. Eígenlijk wil je ‘m nog graag in je fotoboek opnemen, maar ja: je fotoboek is nét klaar en eigenlijk past het niet meer. Tja, bij het samenstellen van een fotoboek moet je nu eenmaal keuzes maken. Bedenk dat je ook nog altijd losse foto’s of andere fotoproducten kunt bestellen; niet alles hoeft in een boek. Zo kun je bijvoorbeeld een leuke koffiemok met vakantiefoto bestellen om op je werk af en toe nog herinnerd te worden aan de vakantie of een broodtrommel met een vakantiefoto voor je kinderen!

Zo kun je die ene mooie foto toch nog gebruiken én word je bovendien nog wat vaker herinnerd aan die fijne zomer van 2016. Veel succes met het samenstellen van je CEWE fotoboek!