Op woensdag 2 september vond in de Hambursge Deichtorhallen de prijsuitreiking plaats van onze internationale fotowedstrijd ‘Our world is beautiful’. Van augustus 2014 tot eind juni 2015 gingen we op zoek naar de mooiste foto’s in zes categorieën: architectuur, landschap, natuur, mensen, sport en transport. We vroegen de mensen om ons in beeld te laten zien wat voor hen de wereld zo mooi maakt! Een boodschap die gretig opgepikt werd en ons tal van prachtige foto’s opleverde. En er is ook plaats voor een klein beetje nationale trots, want in de categorie ‘Architectuur’ ging een landgenoot met de hoofdprijs lopen.

CEWE COMPETIOTION DEVID

Met zijn foto ‘Stairway to heaven’ wist Devid Camerlynck de jury te bekoren. De foto werd genomen in het Britse Queen’s House, een koninklijke residentie uit 1616–1619 van de hand van architect Inigo Jones. Devid nam de foto in 2014 nadat hij wat opzoekingswerk gedaan had over de plekken die hij wou bezoeken in Londen en Greenwich. De bedoeling van de foto was een dromerige setting te maken met een psychedelisch spiraaleffect, alsof je mee opgezogen wordt naar… de hemel. Vandaar de titel van de foto.

We zijn natuurlijk bijzonder trots dat een Belg de hoofdprijs won in één van de categorieën, maar we zijn even blij voor de andere winnaars. In de categorie ‘Landschappen’ won de Slovaak Adam Kováč met de foto ‘2+2’.

CEWE COMPETITION ADAM

De Duitser Murat Ertem wist de jury te overtuigen in de categorie ‘Natuur’ met zijn foto ‘Begegnung’, wat zoveel betekent als ‘ontmoeting’.

CEWE COMPETITION MURAT

De Poolse Agnieszka Gulczyńska maakte met ‘Just be with me’ een prachtige foto voor de categorie ‘Mensen’.

CEWE COMPETITION AGNESKA

In de categorie ‘Sport’ won de Hongaar Gábor Máté Pusztai met een foto die hij trok tijdens een boksgala.

CEWE COMPETITION GABY

In de categorie ‘Transport en infrastructuur’, tot slot, doet de Deen Thomas Pedersen ons wegdromen met de foto ‘The Ice Man’.

CEWE COMPETITION THOMAS

Je kan alle foto’s van deze en andere winnaars terugvinden op https://contest.cewe-fotobuch.de/beautiful-world-2014/en/winners.