Bij CEWE helpen we je graag om mooie momenten steeds opnieuw te beleven. Kun jij wel wat meer mooie momenten gebruiken? Maak dan een bucketlist! Zo’n lijst met dingen die je graag gedaan of bereikt wilt hebben in je leven, helpt namelijk enorm om op een rijtje te krijgen wat jij nou écht belangrijk vindt. Bovendien is de kans groter dat je het ook echt gaat doen. Hoe je zo’n bucketlist maakt? Wij hebben tips.

CEWE fotografie bucketlist

1. Kies een moment uit waarop je niet gestoord kunt worden en ga er eens goed voor zitten. Denk zo specifiek mogelijk. Schrijf niet ‘Wereldreis’, maar noteer 3 landen die je sowieso wilt bezoeken.

2. Je kunt jezelf ook een aantal vragen stellen die je zouden kunnen helpen bij het opstellen van je bucketlist. Wat wilde je als kind bijvoorbeeld altijd al graag doen? Waarvan zou je aan het einde van je leven het meeste spijt hebben als je het niet had gedaan? En wat zou je doen als je nog maar een jaar te leven had? Ook een goeie: waarvan gaan je ogen stralen en vergeet je de tijd als je ermee bezig bent?

3. Vraag je ook af hoe je je doel kunt bereiken. Wanneer je bijvoorbeeld gezond(er) wilt leven, zal je ook gezond moeten eten en veel bewegen. Zet dus niet ‘gezondheid’ op je lijstje, maar noteer bijvoorbeeld ‘lid worden van de sportschool’ en ‘gezonde recepten verzamelen en maken’.

4. Maak je lijst niet te lang en zet ‘m niet helemaal vol met onuitvoerbare dromen. Mix kleine en grote doelen, dat maakt de kans op succes groter en dat houdt je gemotiveerd. En zet alléén dingen op je bucketlist waar je zelf invloed op hebt. Iets als ‘gelukkig zijn’ is namelijk ook afhankelijk van externe factoren. Daarbij is de kans groot dat je héél gelukkig wordt als je eenmaal jouw wensen gaat uitvoeren!

5. Probeer in de komende maanden in elk geval één ding uit te voeren. Maak daarvoor een praktisch plan: reken uit wat het kost en kijk of je ervoor kunt sparen. Of begin gewoon met iets kleins.

6. Laat je bucketlist niet verstoffen. Ga er dus eens per maand op een vast moment mee aan de slag. Kijk wat je al hebt verwezenlijkt en streep dat door (als je dat niet allang had  gedaan!) en heb je nieuwe wensen? Voeg die toe. Zo blijft het leven.

7. Tot slot: er moet ook altijd wat te dromen overblijven, dus niets aan de hand als je niet je hele lijst kunt afwerken. Maar wedden dat het maken van die bucketlist er sowieso al voor gaat zorgen dat je meer je hart volgt? En dat is heel wat waard!

Let’s make some great memories!

Wat gaat er bij jou zeker weten op die bucketlist? We horen het graag!
Laat dus vooral je reactie achter als je het leuk vindt.