In de Brusselse Botanique loopt nog tot en met 3 februari een tentoonstelling met werk van de Belgische fotograaf Harry Gruyaert onder de titel ROOTS. Deze in Antwerpen geboren fotograaf trok al snel naar het buitenland en werkt sinds 1981 voor het prestigieuze fotoagentschap Magnum. Zijn werk geeft een verrassend én kleurrijk beeld van het België uit de jaren ’70 en ’80. Een aanrader!

Het werk uit de Roots-tentoonstelling biedt een eigenzinnig portret van Gruyaerts geboorteland. Het subtiele licht en de verzadigde kleuren zijn als het ware zijn handelsmerk. Naast zijn talloze buitenlandse reportages maakte hij van het begin van de jaren ’70 tot het eind van de jaren ’80 een persoonlijk werk over België.

Het portret dat Gruyaert van ons land schetst is soms herkenbaar, soms verrassend maar altijd uniek. Zijn beelden verraden de haat-liefdeverhouding die hij heeft met zijn roots. Hij fotografeert dagelijkse taferelen die op een bijzondere manier getuigen van een bepaalde tijdsgeest.

De tentoonstelling in de Botanique telt een honderdtal – soms onuitgegeven – foto’s die vooral afkomstig zijn uit zijn eerste zwart-wit reeksen. Naar aanleiding van de tentoonstelling werd ook een nieuw boek uitgegeven over zijn werk.

Moet je de komende weken in Brussel zijn of is het al veel te lang geleden dat je er was? Dan is dit de ideale aanleiding om onze hoofdstad nog eens te bezoeken!

Roots – Botanique – van woensdag tot zondag 12:00 tot 20:00
Meer info: http://www.botanique.be/nl/tentoonstelling/harry-gruyaert-roots